top of page
Houden van honden

OVERONS

Ik, Maaike, kom uit een nest waar honden altijd een belangrijke rol hebben gespeeld. Honden houden en werken met honden is in onze familie altijd een feit geweest. Zelf groeide ik onder andere op met ruwharige teckels. Mijn vader trimde honden en fokte af en toe een nestje. Een geweldige tijd! Mijn overgrootvader en opa waren keurmeesters, hondentrimmers, runde een dierenspeciaalzaak en waren hun tijd voor in de homeopathie voor dieren. Ook ik heb, op een paar jaar na, altijd honden om mij heen gehad. Het zijn voor mij maatjes voor het leven. 

 

Sinds een aantal jaren hebben wij ons hart verloren aan de Grand Basset Griffon Vendéen. Soof is van dit ras mijn eerste teef (Black Majesty coctail x Artemida).

En wat ben ik blij met haar! Een lang gekoesterde wens is om een eigen nestje te fokken en daar ook één pup van te kunnen houden. Ons eerste nestje is nu een feit. Wat bijzonder om mee te maken. Soof blijkt een oermoeder te zijn. 

Zelf verdiep ik mij graag in de (lichaams)taal van de hond om zo een mooie verbinding te krijgen met (mijn) honden. Inspiratoren op dit gebied zijn voor mij dan ook: Klaas Wijnberg en Turid Rugaas.

bottom of page